LIGE NU:

Protestdag: Forældre demonstrerer for bedre normeringer

Fredag viser forældre deres utilfredshed med normeringerne i daginstitutionerne ved blandt andet at holde børnene hjemme.

Fredag kan dagligdagen i mange daginstitutioner se noget anderledes ud end normalt. For det er ikke sikkert, at der er helt så mange børn til stede, som der plejer at være.

For fredag protesterer forældre til børn i daginstitutioner over normeringerne, og det gør de med en landsdækkende aktion.

Det er forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen, der står bag protestdagen, og kravet er minimumsnormeringer nu.

Opfordrer til at holde børnene hjemme

Et af initiativerne er Børnenes Fridag, hvor forældrene opfordres til at holde deres børn hjemme fra institutionerne fredag. På den måde vil forældrene markere, at der er behov for bedre normeringer, og forældrene opfordres til at give det pædagogiske personale et skulderklap for deres indsats i institutionerne.

Men udover at holde børnene hjemme, er der også en stor demonstration foran Christiansborg fredag eftermiddag. Her vil forældre forsøge at råbe politikerne op, som lige nu er ved at lægge sidste hånd på finansloven.

Vuggestue pyntes i sympati med de ansatte

Forælder Ina Froberg fra Aalborg er med i forældrebevægelsens nordjyske styregruppe, og hun deltager i morgendagens demonstration i København.

- Vi holder vores to yngste hjemme fra skole og vuggestue, og sammen med min mand tager vi toget til København, siger Ina Froberg, som torsdag aften også skulle dekorere sin søns vuggestue i Aalborgs vestby med gule hjerter, gule balloner, slikposer og informationsmateriale om fredagens landsdækkende aktion.

- På den måde støtter vi de ansatte, og vi viser pædagogerne, at det ikke er det dem, vi skyder efter, for de gør et fantastisk stykke arbejde, men derimod politikerne og regnedrengene med excel-arkene, siger Ina Froberg.

Dokumentarer satte gang i bevægelse

Hun forklarer, at forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen ikke som sådan er en organisation men en stor dynamisk græsrodsbevægelse, som blev startet i marts i år i kølvandet på en dokumentarudsendelse på DR om forholdene på daginstitutioner.

Siden har TV2 også sat fokus på problemerne blandt andet med dokumentaren "Eksperimentet med vores børn", hvor det blev påvist, hvor lidt voksentid det enkelte barn fik i løbet af en dag blandt andet i institutionen Markvænget i Aars.

- De udsendelser har sat en bølge i gang med utilfredse forældre, og vi er nu oppe på 35.000 aktive forældre på bevægelsens Facebookside, og der kommer hele tiden flere til, siger Ina Froberg.

Udover fredagens store demonstration i København, er der også en støttedemonstration i Herning og Aarhus.

- Hvor der er aktive forældre, sker der også noget lokalt, men vi lægger trykket på den store demonstration foran Christiansborg fredag, så politikerne kan mærke utilfredsheden med normeringerne, siger Ina Froberg.

Program for fredagens forældreprotest i København

 

Blå blink

Biljagt med over 200 km/t: Vanvidsbilist standset af sømmåtter

def_thumb,50_percent

play 75-årig kvinde glemte at slukke komfuret - nu er hun sigtet

joseph teaser

play Joseph var med til at ansætte nu spionmistænkt: - Det kom som et lyn fra en klar himmel

Erik Bertelsen og historiske fund

Ud ad døren: Historiske fund i den nordjyske muld

Blå blink

Biljagt med over 200 km/t: Vanvidsbilist standset af sømmåtter

def_thumb,50_percent

play 75-årig kvinde glemte at slukke komfuret - nu er hun sigtet

joseph teaser

play Joseph var med til at ansætte nu spionmistænkt: - Det kom som et lyn fra en klar himmel

Til forsiden

Til forsiden