LIGE NU:

Protester får ingen betydning

En ny stor folkeskole vejer tungere hos politikerne i Frederikshavn end at beholde Forsyningen på kommunale hænder.

Trods protestdemonstration og godt 2500 indsamlede underskrifter, så skal Forsyningen i Frederikshavn sælges. Salget skal nemlig blandt andet finansiere en ny skole.

- Vi har valgt at det er mere vigtigt at have en ordentlig folkeskole, end kommunalt ejet el- og vandforsyning. Vi kan lige så godt få strøm fra en privat udbyder, forklarer borgmester Erik Sørensen til TV2/Nord, efter at han har modtaget de demonstrerende foran Kattegat Siloen i Frederikshavn.

Salgsplanerne har skabt mange usikkerheder hos de ansatte, der ikke føler sig godt nok informeret. Mange frygter for deres job, og at det i sidste ende bliver forbrugerne der kommer til at betale i form af højere elpriser. Men begge dele afvises af borgmesteren, der giver jobgaranti til de ansatte, enten på deres nuværende arbejdsplads, eller andre steder i kommunen.

- Vi har åbenbart ikke været gode nok til at informere i den her sag om hvad der er fup og fakta. Men priserne kommer ikke til at stige, fordi Forsyningen bliver privatiseret. Det er der love der sørger for, understreger han.