LIGE NU:

Protestunder- skrifter mod nedskæringer

Politikerne vil spare på de socialpsykiatriske væresteder i Brønderslev Kommune. Men det bliver ikke med brugernes velsignelse.

Derfor blev der afleveret protestunderskrifter, og talt med store ord, da brugere og udvalgsformand mødtes her til formiddag.

Tirsdag formiddag troppede brugere fra værestedet Det Blå Hus op på rådhuset for at overrække formand for social- og sundhedsudvalget, Thomas Krog (SF), 673 underskrifter mod foreslåede nedskæringer af åbningstiden.

Brønderslev Kommune vil spare 315.000 kroner på værestederne Oasen i Dronninglund og Det Blå Hus i Brønderslev. Derfor er forvaltningens forslag til politikerne, at man skærer i åbningstiderne. Men brugerne frygter, at det vil få uoverskuelige konsekvenser.

- Det er frygteligt - virkelig frygtelig for mange. De mister deres "familie" for det er det Blå Hus, fortæller førtidspensionist og bruger, Jette Dunker, til TV2/Nord.

Det er Thomas Krog og resten af social- og sundhedsudvalget i Brønderslev Kommune, som onsdag skal tage stilling til forslaget. Han har sympati med brugerne, men der skal spares på området.

- Resultatet bliver helt sikkert, at vi forringer en service for nogle mennesker, som også kommer til at opleve det. Det er ikke godt, men jeg håber, at vi kan få det en lille smule mildere, end som det ligger nu, siger  Thomas Krog (SF) til TV2/Nord.