Arkivfoto Foto: Tv2nord.dk

Quaade drømmer forgæves om Cancellara-duel

Den danske VM-sølvvinder i U/23-enkeltstart, Rasmus Quaade, ville meget gerne prøve kræfter med profferne.

Det trækker i en ung travhest som Rasmus Quaade, når han ser Fabian Cancellara og verdens bedste enkeltstartsryttere trille ned ad rampen ved VM i enkeltstart for professionelle.

Den danske VM-sølvvinder i U/23-klassen, der til daglig kører for Team Concordia Himmerland, ville mægtig gerne prøve kræfter med eliten.

- Det kunne have været helt vildt sjovt at køre med i dag. Så kunne jeg se, hvor jeg ligger i forhold til dem. Men det, at jeg fik sølvmedaljen og stod på podiet, det var det hele værd, siger Rasmus Quaade.

Danskerens beslutning om at satse på VM-enkeltstarten for U/23 har været planlagt længe, og han kunne under ingen omstændigheder køre begge løb. Måske kunne han slet ikke få lov til at køre med profferne onsdag, fordi han ikke ProTour-rytter.

- Som U/23-rytter uden kontrakt med et ProTour-hold må jeg ikke køre med profferne. Der er vist en regel om det. Men uanset hvad, er det ikke noget svært valg, om man vil have medalje eller køre efter en top-15, siger Quaade.

Det lidt absurde i Rasmus Quaades fravær på proffernes enkeltstart er, at han slog både Jakob Fuglsang og Michael Mørkøv til DM i enkeltstart. Quaade blev danske mester, tilmed foran Danmarks formentlig stærkeste enkeltstartsrytter Alex Rasmussen.

- Jeg ved, at Alex ikke havde en god dag. Han vidste også godt, at det ikke gik, så han gav op. Men selvom Fuglsang kørte sig ud, så har han lidt sværere ved at forberede sig 100 procent til et DM, end jeg havde.

- Hvis jeg er god nok, så skal det nok komme om et par år, når jeg rykker op som elite, siger Rasmus Quaade.

/ritzau/