Qvortrup: SF-røster kan brede sig

Politisk kommentator på TV2, Henrik Qvortrup, mener, at uroen i SF kan være på vej tilbage, efter at blandt andet to af partiets nordjyske medlemmer har kritiseret ledelsen.

Det så ellers ud til, at partiet igen stod samlet under weekendens landsmøde, men harmonien kan være på retræte ifølge TV2's politiske kommentator.

- Troede Villy Søvndal, at krisen nu var lagt til side, så kan han risikere at blive klogere, vurderer Henrik Qvortrup.

Udsagnet kommer efter, at blandt andet to nordjyske SF'ere, byrådsmedlem i Vesthimmerlands Kommune Berit Byg og regionsrådsmedlem Lene Linnemann, har kritiseret ledelsen i skarpe vendinger på Facebook.

Én af grundene til utilfredsheden er, at Meta Fuglsang blev fravalgt som næstformand i SF, selv om hun fik det største stemmeantal i den nye landsledelse. Ifølge Henrik Qvortrup kan det koste partiet dyrt, hvis de kritiske røster fortsætter.

- Kommer der flere indlæg af den slags, så går der ikke lang tid før, det kan blive et problem for SF, for så vil det også vil blive skrevet andre steder end på Facebook. Og så kan det meget vel blive det samme forløb, som prægede optakten til landsmødet, siger Henrik Qvortrup.