Radikal kunstudtryk kommer til Aalborg

Foto: TV2/Nord

I anledningen af den radikale kunstform Fluxus' 50-års jubilæum opfører vokalgruppen Ars Nova Copenhagen koncert på Kunsten i Aalborg.

Fredag aften på Kunsten får de besøgende sig en noget anderledes oplevelse. De vil blive overrasket, udfordret og integreret - helt i stil med den radikale 60'er kunstbevægelse Fluxus.

Det minimalistiske og nytænkende er nøgleord i bevægelsen, der ikke kan beskrives på nogen let måde.

- Fluxus er svært at sætte på formel, Fluxux er som navnet siger - noget flydende. Det vil sige at det er en hybridform, der ligger imellem maleri, teater, musik, digt! Men det er svært at sætte på én formel, siger Birgit Hessellund, der er museumsdirektør på Kunsten.

Blandt de 12 sangere og deres dirrigent finder man Else Torp, der ikke er i tvivl om, at det de laver, er stor og vigtig kunst.

- Det er også kunst, synes jeg, fordi det flytter ved mit verdensbillede. Det ser så enkelt ud på siden, at selv jeg som garvet sange, som har været igennem mange nye værker og mange mærkelige værker - når jeg ser på dem, så tænker jeg: Jamen det der kan man da ikke opføre, siger Else Torp.

Forestilling foregik kl 19 fredag aften før de rykkede tilbage til Sjælland for at afslutte deres miniturné.

Forsiden lige nu