Det er blandt andet dette rambuktyveri på Dayz-feriecenter i Rønbjerg, de tre mænd blev dømt for. Foto: Jesper Bo Winther

Rambuk-tyve dømt

To af de tre mænd blev i retten i Aalborg i dag dømt for blandt andet at have begået de to rambuktyverier, der fandt sted i november 2012 og januar i år. Det ene mod Dayz-feriecenter i Rønbjerg og det andet mod en Nordea-filial i Aalestrup.

De tre mænd fra Vesthimmerland blev anholdt i maj måned blandt andet for et voldsomt rambuktyveri mod Dayz-feriecenter i Rønbjerg.

Retten dømte den ene mand til at skulle metalundersøges, mens de to andre mænd blev dømt tre års fængsel.

De blev blandt andet dømt for natten mellem den 29. og 30. januar at køre en gummiged gennem muren til feriecentret, hvorefter de stjal bankboksen med cirka 740.000 kroner. Pengene blev dog ødelagt af en farvepatron, og var derfor ubrugelige.

Desuden blev de også dømt for et andet rambuktyveri. Nemlig tyveriet mod Nordea-filialen i Aalestrup tilbage i november.

Det var en tilståelsessag. Derfor ankede den ene af de fængselsdømte mænd dommen til landsretten i håb om nedsat straf. Den anden dømte mand modtog straffen på de tre års fængsel.