02:32

Asbjørn Wulff og Malou Jellesen frygter, at deres afslutningsrejse på Ranum Efterskole er truet af konflikten mellem KL og Danmarks Lærerforening. 300 elever fra efterskolen skal til udlandet i starten af april måned. Foto: Torben Lykke Larsen

1 af 2

Ranum Efterskole frygter for rejse

Efterskoleelevernes store rejseplaner er kommet i fare på grund af Lock out-varslet af skolens lærere.

New York, Paris, og Egypten er blandt de destinationer, som elever fra Ranum Efterskole ser frem til at udforske i april måned. Lige nu er glæden dog overskygget af frygten for, at rejserne bliver påvirket af konflikten mellem Danmarks Lærerforening og KL.

På Ranum Efterskole er tre årlige rejser en fast del af skoleåret. De 300 elever skal sammen med efterskolens lærere af sted på den tredje og sidste rejse den omkring d. 11. april.

- I forhold til rejsen, så er vi jo lidt bange for at det bliver udskudt, eller måske bliver helt fjernet. Det vil være en rigtig synd og skam, når vi alle sammen har glædet os så meget, siger Asbjørn Wulff fra 9. klasse på Ranum Efterskole.

De 300 flybilletter er allerede købt, opholdene er bookede, så der er også mange penge på spil.

- Det er nogle rigtig dyre rejser til USA og rundt omkring i hele Europa og til Middelhavet, hvor vi sejler rundt i Rødehavet og dykker. Her skal de 70 elever, som tager turen til Egypten, tage deres dykkercertifikat. Hvis der kommer Lock out, så kan de ikke tage deres prøve, siger forstander Olav Storm.

- Vi valgte den her efterskole her, fordi det er en rejseefterskole. Så det er lidt underligt at tænke over, at på grund af, at der skal komme en ny skolereform, så kan vi ikke kan få vores sidste rejse, siger Malou Jellesen fra 10. klasse.

Forstander Olav Storm oplyser, at ledelsen lige nu kigger på alternative og mulige løsninger i tilfælde af, at Lock outen bliver en realitet.

- Vi skal have fundet en løsning, og det er frustrerende, at det nu ligger i hænderne på nogen, der ikke vil tale rigtigt sammen, siger forstanderen med henvisning til forhandlingsparterne.