Beboerne i Ranum vil kæmpe for at bevare skolen. Foto: Per Frank Paulsen

Ranum vil kæmpe for sin skole

Skole, foreninger og erhvervsliv i Ranum slår kræfterne sammen for at bevare byens skole.

Ranum Skole er ligesom stort set alle kommunens øvrige landsbyskoler truet på sin eksistens, hvis man tager ordlyden af den rapport, som fagfolk i kommunen lagde frem for en måned siden.

Men i Ranum er man nu rustet til kamp for at bevare skolen, skriver Lokalt Indblik. På et møde i onsdags mødtes repræsentanter fra Ranum Skole, foreningerne i Ranum og byens erhvervsliv for at finde et fælles fodslag i forsvaret for Ranum Skole.

- Alle deltagere var enige om, at det er nu, Ranum og omegn skal tage kampen op og gøre kommunalbestyrelsen opmærksom på, at Ranum Skole skal forsætte. Det første, der skal ske, er, at alle, der kan, møder op til borgermøde i Aars Messecenter tirsdag 9. juni 2015 kl. 17.00 for at vise at Ranum står sammen, siger Claus Madsen, der er formand for skolebestyrelsen.

- En lukning af Ranum Skole vil få alvorlige konsekvenser for lokalsamfundet. Derfor er det vigtigt, at alle i Ranum og omegn nu står sammen og bakker skolen op - og det er ved at være sidste chance, hvis Ranum by skal overleve. Også selv om Ranum Skole ikke skulle blive ramt af den nye skolestruktur, er det vigtigt, at der nytænkes, og at der iværksættes en plan for, hvordan Ranum bliver attraktiv at flytte til for børnefamilier, så der også er et idræt- og foreningsliv og indkøbsmuligheder i fremtiden, slutter Claus Madsen.