LIGE NU:

Rapport: Luk sygehuset i Nykøbing Mors

Ny rapport fra Region Nordjyllands embedsværk foreslår flere ændringer i den nordjyske sygehusstruktur.

Den knap 50 sider lange rapport, der netop er blevet sendt i offentlig høring, kan meget vel blive startskuddet til en ny debat om sygehusstrukturen i Region Nordjylland. Rapporten gemmer på flere konkrete bud på markante ændringer i den nordjyske sygehusstruktur - også bud, der rummer politisk sprængstof.

Planen lægger for eksempel op til, at Sygehus Thy-Mors' afdeling i Nykøbing bliver nedlagt og ført ind under sygehuset i Thisted.

Samtidig anbefales det, at de resterende sygehusfunktioner i Brovst lukkes og fremover bliver varetaget af Aalborg Sygehus.

Derudover anbefales det blandt andet også, at 26 medicinske sengepladser på Sygehus Himmerland i Farsø overføres til sygehuset i Hobro.

Allerede nu trækkes de politiske fronter op. Regionsrådsformand, Ulla Astman (S), er for eksempel ikke begejstret ved tanken om, at sygehuset i Nykøbing Mors skal lukkes.

- "Jeg synes, det er en af de ting, vi skal kigge mere kritisk på. For det vil være en meget lille rationaliseringsgevinst, der er ved at lukke sygehuset i Nykøbing," siger hun.

Ikke overraskende er også de konservatives Kirsten Moesgaard på barrikaderne. Hun mener, at tanken om at nedlægge 26 medicinske sengepladser på sygehuset i Farsø, er helt uforståeligt.

- "Det mener jeg er helt uacceptabelt. Der skal man kigge på, hvor meget skade man gør ved at flytte de sengepladser til Hobro. Vi har en meget dygtig ortopædkirurgisk klinik i Farsø og de kan ikke undvære den medicinske opbakning," siger hun.

Den offentlige høringsperiode slutter til maj, men allerede på mandag skal regionsrådets forretningsudvalg mødes for at drøfte planen.