LIGE NU:

Rapport om fyring kommer først til april

Skoleleder Kaare Maul på "pinebænk" i ekstra to måneder

Rapporten om den omstridte fyring af skoleleder Kaare Maul fra Strandby Skole forventes klar til præsentation på byrådsmødet 24. april.

Dermed må Kaare Maul vente endnu et par måneder med at få svar på, om Vesthimmerlands Kommune har tænkt sig at tage imod hans tilbud om, at han dropper en sag mod kommunen, hvis han kan komme tilbage som skoleleder. Det skriver nordjyske.dk.

Kaare Maul blev beskyldt for sexchikane mod en lærer, som han havde haft et forhold til.

Senere blev han frikendt for beskyldningen, men han blev fyret alligevel.

Afhøringer - men uden tvang

Undersøgelsesleder professor Claus Haagen Jensen og hans assistent har nu gennemgået alle skriftlige bilag i sagen, og i næste uge bliver der taget hul på en række interview med sagens hoved- og bipersoner. Claus Haagen Jensen har endnu ikke indkaldt til samtalerne og ved derfor ikke, om interviewpersonerne ønsker at deltage.

- Der er ikke nogen som helst tvang overhovedet. Men det er jo klart, at de har en interesse i at snakke med os for at fremlægge deres oplysninger og gøre deres synspunkter gældende, siger professoren.

Interviewrunden vil vare to-tre uger. Claus Haagen Jensen forventer, at det kan blive nødvendigt at tale med nogle af personerne to gange - alt efter hvad andre forklarer. Derefter følger en eller to uger til skrivning af rapporten.