01:59

Foto: Ivan Hansen (arkiv)

1 af 2

Raske ansatte i Hjørring

[size=2]Hjørring Kommune er rigtig gode til at få folk tilbage i arbejde, efter de har været på sygedagpenge. [/size]

Hjørring Kommune er i top tre på landsplan, når det gælder om at få nye sygemeldte til hurtigt at raskmelde sig igen. Ud af 100 personer, der melder sig syge i Hjørring, bliver de 84 meldt raske igen og er tilbage i arbejde indenfor 10 uger. Det viser tal fra Beskæftigelsesministeriet. Igennem de seneste to år er sygdomforløbene i kommunen i gennemsnit faldet med syv uger.

- Det, vi er lykkedes med, det er at flytte nogle ressourcer vi tidligere brugte på at behandle de lange, komplicerede sager ned i den tidligere ende af et sygedagpengeforløb, så vi faktisk bruger flere ressourcer fra den første dag, hvor vi får sygemeldingerne ind, og det er det, der gør den store forskel, siger Michael Duus Nielsen, arbejdsmarkedschef i Hjørring Kommune, til TV2/Nord.

Hjørring Kommune har i en treårig periode arbejdet effektivt med at nedbringe sygefraværet - i samarbejde med Falck Jobservice, og kan nu se effekten af det.

- Borgeren oplever at få en bedre service og en hurtigere service tidligt i deres sygdomsforløb, og det betyder også, at de vil være hurtigere til at vende tilbage til deres arbejdsplads, de vil være hurtigere til at finde noget andet at lave, hvis det er det, det handler om, og de kan hurtigere blive afklaret til nogle af de andre tilbud, vi har, siger Michael Duus Nielsen til TV2/Nord.