LIGE NU:

Rasmus' nye job

Rasmus Würtz har fået sit ønske om et klubskifte opfyldt. Nu skal han træde i Tobias Linderoths fodspor i Skandinaviens største klub.

Rasmus er 23 år, og har lige fået et nyt job. Han har hele sit liv boet i Nordjylland, men pludselig blev der et job ledigt i en stor virksomhed i hovedstaden. Rasmus havde det sådan set fint nok i Nordjylland, men han kunne godt tænke sig at prøve noget andet, og da den store virksomhed pludselig kom med et tilbud, sagde Rasmus ja tak.

Den store virksomhed hedder FC København (eller Parken Sport og Entertainment for at være helt korrekt), og Rasmus hedder Würtz til efternavn.

Han skal i mesterklubben afløse den tidligere anfører Tobias Linderoth, der nu optræder i den tyrkiske liga. Samtidig skal han udvikle sit eget spil, og så skal han falde til i en helt ny klub og en helt ny by. Kontrakten var kun lige underskrevet, da Rasmus Würtz spurtede til Østrig for at deltage i holdets træningslejr. Da træningslejren var overstået hastede han til Aalborg for at hente sine mest nødvendige private ting, og så på
morgenflyveren klokken seks for at kunne være med i
formiddagstræningen på Frederiksberg.

Nu ser han træt ud. Fysisk, men også psykisk. Men alt gik også pludselig meget hurtigt. Nu er han installeret af klubben i en lejlighed ved Nytorv i det centrale København, og sammen med sin agent har han kigget lidt på boliger.

- Der mangler ikke noget. Jeg får al den hjælp fra klubbens side, som jeg har brug for. Desuden kendte jeg en del af spillerne i forvejen, og det har også hjulpet på det. Jeg har haft sommerfugle i maven, men jeg har ikke været nervøs. Jeg vidste, hvordan det ville være, og træningslejren var en perfekt måde at starte i klubben på, siger Rasmus Würtz.

Da det stod klart, at Tobias Linderoth var på vej væk fra FC København, havde klubben med det samme Rasmus Würtz i sigtekornet, og handlen blev lukket kort efter. Svenskeren var den måske vigtigste spiller på et hold, der i sidste sæson imponerede både i SAS Ligaen og i Champions League. Würtz er en
direkte erstatning for Linderoth, men den nu tidligere AaB'er bliver hurtigt endnu mere træt i blikket, når Linderoths navn bliver nævnt.

- Jeg er ikke decideret træt af sammenligningen, men det er ikke noget, jeg bruger tid på selv. For jeg synes ikke, at man kan sammenligne os to. FCK har købt mig på grund af mine kvaliteter, og jeg tænker ikke på, at jeg nu skal gøre det på samme måde som Tobias. Der er forskel på os to, fastslår Würtz.

I de seneste år har Rasmus Würtz ikke lagt skjul på, at han godt kunne tænke sig at komme videre fra AaB. Nu, hvor skiftet er kommet på plads, understreger han gang på gang, at han intet negativt kan sige om sin tidligere arbejdsgiver. Tidligere spillede Rasmus Würtz i Skive, så han har sin forankring i den nordjyske region. Men selv om, han nu er ansat i København, så
går der ikke længe, inden han igen får nordjysk muld under fodboldstøvlerne. Allerede i FCK's anden kamp i SAS Ligaen venter AaB på udebane.

- Det bliver mærkeligt at løbe ind på Aalborg Stadion på et modstanderhold. Jeg har haft fem fantastiske år i klubben og boet i en by, jeg holder meget af. Men jeg håber, at alle kan koncentrere sig om spillet, når dommeren fløjter kampen i gang, svarer Rasmus Würtz på dagens sidste spørgsmål, inden han med
forventningens glæde lysende ud af hele kroppen fortæller, at han nu skal hjem i sin nye lejlighed og slappe fuldstændig af.

/ritzau/

Retten i Aalborg

Tiltalt for bedrageri: Mand savede lillefinger af for at få udbetalt ulykkesforsikringer

PH 210121 19 Par holder akut corona-bryllup Still

play Sygdom betød akutbryllup: Arne og Vanja fik sagt ja efter 21 år og 21 dage

80_percent

play Se den flotte video: Far og søn på fototur i Nordjylland

071218 Aalborg Universitetshospital skal spare 130 millioner kroner og nedlægger 130 stillinger.

Smitte belaster hospital: 47 medarbejdere sendes hjem

Retten i Aalborg

Tiltalt for bedrageri: Mand savede lillefinger af for at få udbetalt ulykkesforsikringer

PH 210121 19 Par holder akut corona-bryllup Still

play Sygdom betød akutbryllup: Arne og Vanja fik sagt ja efter 21 år og 21 dage

Til forsiden

Til forsiden