Advokaterne for børnene i Rebildsagen går efter en høj erstatning. Foto: Iben Hedemann

Rebild-børn går efter høj erstatning

Advokaterne for børnene i Rebildsagen ønsker at ændre retspraksis, så misbrugte børn kan få mere i erstatning.

Advokaterne for børnene i Rebildsagen vil gå efter en høj erstatning, hvis den tiltalte 56-årige far bliver dømt for det misbrug af i alt ni børn, han står tiltalt for, skriver Jyllands-Posten.

Som det er nu, er erstatningsniveauet for misbrug nemlig for lavt, mener Susan Sørensen, den ældste datters advokat, som ønsker at ændre det.

- Vi vil lægge os højt i et forsøg på at få ændret på praksis og få hævet erstatningsniveauet. Det er ikke særlig højt i Danmark, når man tager i betragtning, at børnene har været udsat for seksuelt misbrug i store dele af deres liv, siger hun.

Hun vil endnu ikke komme ind på, hvor højt niveauet for erstatningskravet bliver, men Jyllands-Posten skriver, at kravet i hvert fald bliver på over en halv million kroner.

I Brønderslevsagen fik en nu 21-årig kvinde 200.000 kroner i erstatning for at være blevet udsat for misbrug, vanrøgt og vold af sin far.

Advokat Stig Ejler Jensen, der repræsenterer Rebild-familiens anden datter og fire sønner, siger til Jyllands-Posten, at kravet om erstatning i denne sag vil ligge over niveauet fra Brønderslevsagen.

- Fordi jeg mener, at det er sket over et meget langt tidsrum, siger Stig Ejler Jensen til avisen.

Heller ikke han ønsker at sætte et specifikt beløb på erstatningskravet endnu.

Også advokat Susan Sørensen mener, at niveauet skal ligge over Brønderslevsagen.

- I Brønderslevsagen var de seksuelle krænkelser grove, men de var ikke så omfattende, siger hun til Jyllands-Posten.

Sagen mod den 56-årige mand kører i øjeblikket i Retten i Aalborg. Her står han tiltalt for et årelangt misbrug af både sine egne børn og børn uden for familien.

Den 56-årige har erklæret sig uskyldig i tiltalen.

/ritzau/