Der falder dom i Rebildsagen torsdag, og anklageren går efter en forvaringsdom. Foto: Nils Sloth

Rebild-faren får sin dom

Anklager vil have 56-årig i forvaring, hvis han kendes skyldig i groft misbrug af ni børn.

Har en 56-årig mand gennem 16 år forgrebet sig seksuelt på ni børn?

Det bliver slået fast torsdag klokken 13, når dommen falder i den omfattende misbrugssag fra Rebild.

I alt 18 vidner har været indkaldt i løbet af sagen, der har kørt over 12 dage ved retten i Aalborg.

Blandt dem har været mandens ekskone samt otte af de ni børn, der er omfattet af anklageskriftet, mens den sidste på grund af sin unge alder er blevet videoafhørt.

Syv af børnene er mandens egne, mens to piger uden for familien angiveligt også er blevet misbrugt.

Værst er det gået ud over mandens i dag 15-årige datter, der ud over farens overgreb også er blevet tvunget til sex med fire af sine brødre, lyder anklagen.

Bliver manden dømt, kræver anklageren, at straffen bliver forvaring - en sanktion uden tidsbegrænsning, der gives til meget farlige kriminelle.

- Hvis muligheden ikke skal udnyttes i den her sag, så tør jeg ikke tænke på, hvor grov en sag så skal være, før forvaring skal tages i brug, sagde anklager Karina Skou i sin procedure.

Forsvarer Leif Staal kræver til gengæld manden frifundet for samtlige anklager. Alternativt skal han maksimalt have syv års fængsel, mener forsvareren.

For sagen er langt fra så grov som Brønderslev-sagen, hvor faren fik 12 års fængsel, lød begrundelsen i hans procedure.

Uanset udfaldet slutter Rebild-sagen ikke med dommen torsdag.
Tirsdag kom det nemlig frem i en undersøgelse fra Ankestyrelsen, at Rebild Kommune ikke har handlet korrekt i den omfattende misbrugssag.

Undersøgelsen dokumenterer, at kommunen undlod at reagere på adskillige alvorlige underretninger og desuden ikke foretog de nødvendige undersøgelser.

- Vi har svigtet de børn. Det står nu lysende klart. Ankestyrelsens kritik er dybt alvorlig, og den vil vi med det samme reagere på, siger Rebilds borgmester, Anny Winther (V).

Byrådet vil nu sætte eksperter udefra til at gennemgå alle forvaltningens aktive sager for at rydde op og skabe "en ny fagkultur på området" og se, om der skulle gemme sig andre sager.

/ritzau/