Rådhuset i Støvring er Flemming Hansens daglige arbejdsplads. Foto: Thomas Gaardsmand (arkiv)

Rebild rydder op

Direktør Flemming Hansen er begyndt helt fra start af i oprydningsarbejdet efter Rebild-sagen og det kaos, sagen medførte.

Kun to direktører beholdte deres job efter skandalen med Rebild-sagen. Én af dem er Flemming Hansen - han påtog sig opgaven at rydde op i Center for Familie og Handicap.

- Da jeg overtog ansvaret, tænkte jeg: "Nu er det med at komme i gang." Fra start var jeg skarp på, hvad jeg ville gøre, og hvem jeg ville hente ind, siger direktør i Rebild Kommune Flemming Hansen til Danske Kommuner.

Især ét punkt, var vigtigt at rette op på ifølge Flemming Hansen.

- Både vores samarbejdspartnere og borgere klagede over, at de ikke fik svar, når de henvendte sig til forvaltningen. Derfor meldte jeg hurtigt ud, at enhver henvendelse skulle besvares inden for to dage, siger Flemming Hansen til Danske Kommuner.

Deloitte blev ansat til at undersøge sagerne. Og i oktober viste det sig, der var begået fejl i 82 procent af børnesagerne.

- Det sendte en chokbølge igennem organisationen, siger Flemming Hansen, der straks satte sagsbehandlere i gang med at genoprette de sager, der var fejl i.

De to direktører, der fortsatte, har ét fælles mål - at få rettet op på samtlige kritikpunkter af Center Familie og Handicap inden for to år. I den tid vil Deloitte føre ledelsestilsyn af kommunen.