Rebildporten åbnet

Op til 600 personer bruger hver dag Rebildporten. Foto: Jesper Lange

Der kommer mange besøgende i det nye informationscenter Rebildporten i Rebild Bakker. Politiker betegner projektet som en succes.

Det sanselige informationscenter Rebildporten slog dørene op den 1. juni. Lige siden har der været stor opmærksomhed omkring portalen.

Mellem 300 og 600 personer besøger hver dag Rebildporten. Det viser en tæller, som personalet har fået sat op. Lørdag og søndag er de travleste dage i Rebildporten.

- Porten hedder jo Rebildporten, fordi det er en åbning ud til selve området og Rebild Bakker. Så herfra kan man se, hvad man kan finde og opleve her, siger Elsebeth Nielsen, der arbejder i Rebildporten.

Bygningen er finansieret af Realdania, C.W. Obels Fond og Rebild Kommune, som til sammen har brugt 18,5 millioner kroner på projektet.

- Jeg synes det er et fantastisk godt resultat. Bygningen er en markant bygning, som signalerer både skov og hele området, og som netop gør det, vi hele tiden havde håbet, nemlig at den inviterer folk ind og kigge på, hvad det er vi kan tilbyde her i området, siger Leon Sebbelin (R), byrådsmedlem i Rebild Kommune.

Der var stor debat om Rebildporten og dens placering, før den blev bygget. Især var der protester og klager over placeringen fra naboerne til byggeriet.

Forsiden lige nu