Regeringen risikerer at miste flertal i kampen om gruppeeksamen

I morgen fremsætter den samlede oppostion (Ø, SF. S, R) sammen med Ny Alliance forslag om at genindføre gruppeeksamen. Fogh og Regeringen risikerer at komme i mindretal.

De fem partier ønsker at genindføre frihed til forskellige eksamensformer, herunder gruppeprøver, hurtigst muligt, sådan som det var gældende indtil regeringens administrative ændringer fra august 2005 på en række uddannelser både under undervisningsministeren og under videnskabsministeren.

Da et lignende lovforslag sidst blev behandlet i Folketinget blev det støttet at nordjyske Birgitte Josefsen, vælger hun at gøre det samme denne gang har Regeringen mistet sit flertal.

- Jeg vil være positiv overfor et forslag der giver uddannelsesstederne flere og bedre muligheder for at afholde eksamener, men jeg vil ikke tage stilling til det konkrete forslag, da jeg endnu ikke har set det, udtaler hun til TV2/NORD.

At forslaget fremsættes i morgen betyder imidlertid ikke, at forslaget bringes til afstemning, det sker først i januar, når det 2. behandles.

Forsiden lige nu