SENESTE NYT:

Regeringen vil have flere indvandrere i arbejde: Fatna Bennis har skiftet arbejdsløsheden ud med fast arbejde

38-årige Fatna Bennis er gået fra arbejdsløshed til arbejde. Regeringen ønsker, at flere indvandrere ender i samme situation.

På Zleep Hotel i Aalborg har 40 procent af de ansatte indvandrerbaggrund. Og det er især blandt rengøringspersonalet, at man finder mange forskellige nationaliteter.

En af de ansatte er 38-årige Fatna Bennis. Hun har netop skiftet arbejdsløshed ud med fast arbejde. Hun stammer fra Marokko, men har nu sin faste gang på Zleep Hotel i Aalborg. 

- Det går fint. Jeg er rigtig glad for at arbejde her, fortæller Fatna Bennis.

Til trods for, at hun kun har været på hotellet i få måneder, har den 38-årige kvinde allerede fået ansvar for at lære kolleger op.

Flere etniciteter giver god dynamik på hotellet

Emil Hauge er direktør for Zleep Hotel Aalborg og er derfor en af dem, der er med til at ansætte blandt andre folk med indvandrerbaggrund.

- Generelt det at have folk som Fatna ansat giver en supergod dynamik for hele vores hotel – at have den her mulitikulturelle profil på vores medarbejderstab, siger Emil Hauge.

Det er også en del af hotellets profil at tilbyde sprogkurser til de ansatte, selvom det typisk er en kommunal opgave. Men for direktør Emil Hauge giver kurserne god mening.

- For os er det rigtig vigtigt, at vi ikke kun ser vores medarbejdere som hænder, men at vi også ser mennesket bag. Og der tager vi egentlig meget individuel stilling til også personer som Fatna, der måske kunne have brug for nogle sprogkurser og andre ting i den retning, siger Emil Hauge.

Og ifølge hoteldirektøren er det ikke kun for at vise samfundssind – det kan også ses på bundlinjen.

Det kan det i den grad. Det kan det i den grad. Og det kan også ses, når vi netop skal ud og finde nye medarbejdere; at så er vi attraktive.

Regeringen vil have flere som Fatna i job

Hver anden kvinde med ikke-vestlig baggrund står uden for arbejdsmarkedet. Det vil den nuværende regering gerne ændre på - i lighed med flere regeringer før dem.

For at få flere kvinder med indvandrerbaggrund i arbejde har regeringen stillet forslag om, at ledige indvandrere som udgangspunkt skal aktiveres 37 timer om ugen for at få udbetalt det fulde beløb af deres kontanthjælp.


Håber at inspirere flere til at komme i job

For Fatna Bennis betyder jobbet også, at hun kan være et forbillede for sin 5-årige søn og 3-årige datter. 

Derfor håber hun også, at der fremover vil være flere kvinder med ikke-vestlig baggrund på arbejdsmarkedet.

- Det er rigtig vigtigt for alle kvinder, der kommer til Danmark, alle flygtninge der kommer til Danmark. Det er vigtigt, at de får et job, siger Fatna Bennis.