Det nye regeringsgrundlag får en lunken modtagelse blandt de røde folketingspolitikere i Nordjylland. Foto: Ritzau

Regeringsgrundlaget får lunken modtagelse

Hos mange af de røde nordjyske folketingspolitikere ærgrer det, at De Radikale har sat et tydeligt fingeraftryk på regeringsgrundlaget.

Mandag fik Danmark en ny regering og et nyt regeringsgrundlag. Men ikke alle er helt tilfredse med det nye regeringsgrundlag. De nordjyske folketingspolitikere var mandag samlet på Studenterhuset i Aalborg, og hos en del af dem var der skuffelse over de Radikales blå fingeraftryk på politikken.

- Jeg synes, at det er rigtig ærgerligt, at de Radikale fik så mange mandater ved valget. Desværre kan man jo tydeligt se det i regeringsgrundlaget. Mange af vores fælles mærkesager har ikke fået den fremtrædende plads, som de burde have, siger folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S).

Mange af de rødes slagpunkter i valgkampen er forsvundet i regeringsgrundlaget. Det gælder både den bebudede millionærskat og bankskat, efterlønnen forringes trods valgløfter om det modsatte , og så er der ikke de store forbedringer på vej til dagpengemodtagerne.

-  Vi ville rigtig gerne have reddet efterlønnen og have afmeldt tilbagetrækningsreformen, men vi må jo konstaterere, at  vælgerne ikke har prioriteret det i deres stemmeafgivning ved valget, og det afspejler regeringsgrundlaget, siger folketingsmedlem Orla Hav. 

Enhedslistens Stine Brix ser også huller i regeringsgrundlaget: 

- Jeg er skuffet over, at det ikke er lykkedes at finde en redningsplan for efterlønnen, og at det ikke er lykkedes at finde noget mere på dagpengeområdet, men det må vi jo slås for til finanslovsforhandlingerne, siger hun.