Region Nordjylland skal spare

00:41

Foto: Ivan Bitsch (arkiv)

1 af 2

Region Nordjyllands budget for 2015 bliver strammere end i tidligere år. Det er konsekvensen af den økonomiaftale, som regionen netop har indgået med staten.

Region Nordjylland har netop indgået en økonomiaftale med staten, og aftalen betyder, at regionen kommer til at arbejde under et strammere budget i 2015.

- Aftalen betyder, at patienter og borgere vil opleve, at vi bliver nødt til at se på besparelsesområder, samtidig med, at vi hele tiden skal have øje for patienternes behov og kvaliteten i sundhedsvæsenet, siger regionsrådsformand Ulla Astman (Soc.dem.).

Reelt vokser Region Nordjyllands budget i 2015 med 38 millioner kroner i forhold til i år, men udgifter til ny, dyr sygehusmedicin gør, at budgettet næste år er mere stramt end i 2014.

- Trods en stram økonomiaftale med Regeringen, vil nordjyder fortsat opleve en region i drift, hvor vi fokuserer på vækst i regionen, godt samarbejde med praksis og kommuner og bedst mulig behandlingskvalitet på sygehusene, siger Ulla Astman i en pressemeddelelse.

Et af målene i den nye aftale er, at Region Nordjylland skal øge sin produktivitet med to procent og dermed skabe mere sundhed for de samme midler.

Forsiden lige nu