Foto: Thomas Gaardsmand (Arkivfoto)

Regionen laver lægeklinik i Aalborg

Den anden regionsdrevne lægeklinik i Nordjylland er nu snart en realitet. Den bliver etableret i det gamle Urban-bryggeri ved Sygehus Syd i Aalborg , da byen ellers risikerer at mangle læger til flere tusinde patienter i den nærmeste fremtid.

Der er flere grunde til de aktuelle problemer med lægedækningen i Aalborg.

Dels vokser byens indbyggertal for øjeblikket med ca. 1.500 borgere om året. Samtidig skal byen modtage et stort antal nye studerende i august og september måned. Dels lukker flere læger deres praksis, uden at den bliver overtaget af nye læger. Dels har flere ældre læger benyttet sig af deres mulighed i overenskomsten for at lukke for tilgang af patienter, før de når op på 1.600 patienter, som ellers er normen.

Det betyder alt sammen, at der er brug for at skabe ny kapacitet i Aalborg til mellem 3.000 og 4.000 patienter. Og det er bare det akutte behov. Et forsigtig skøn lyder på, at der bliver brug for pladser til mellem 4.000 og 7.000 patienter i den kommende tid.

- Det er ikke ukendt for os, at der er problemer med lægedækningen i Aalborg. Derfor har vi siden sidste års rekordoptag af studerende arbejdet på at udvide kapacitet. Det er hidtil sket via aftaler med de praktiserende læger, som har øget antallet af patienter med 3.300. Det er altså lykkedes at finde en løsning, men det har vist sig at være vanskeligt at øge kapaciteten via disse aftaler, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Lægeklinikken åbnede mandag.

Den første regionsdrevne klinik blev etableret i Kaas 1. juli, og betjener patienter fra lukkede praksis i Jammerbugt Kommune.