Regionen snart klar med redegørelse for sygehus

Region Nordjylland sender snart Sundhedsministeriet dens forsøg på at bevise, at et nyt sygehusbyggeri i Aalborg Øst er bedre end den udvidelse af Sygehus Syd, som der ellers har været lagt op til fra regeringens side.

Region Nordjylland lægger lige nu sidste hånd på den redegørelse, der skal overbevise regeringens ekspertudvalg på sygehusområdet, populært kaldet Erik Juhl-udvalget, om, at et nyt sygehusbyggeri i Aalborg Øst er den bedste løsning.

Regionens pointe bliver blandt andet belyst med en business case, og det er ifølge Ulla Astman det rigtige at gøre.

- Business casen viser, at et nybyggeri i Aalborg Øst er den bedste løsning både fagligt og økonomisk. Samtidig betyder en Øst-løsning, at patienter, personale og borgere slipper for de mange gener, som er forbundet med en udbygning af Syd. Jeg synes, at begge dele taler entydigt for, at regeringen bør give tilsagn om, at vi kan bygge et sygehus i Aalborg Øst, siger Ulla Astman

Forretningsudvalget diskuterer sagen på mandag og sende redegørelsen videre til Regionsrådet. Snarest derefter vil redegørelsen blive sendt til Juhl-udvalget. Regionen mødes med Erik Juhl-udvalget den 17. juni.

Forsiden lige nu