LIGE NU:

Regionformand: Bendtsen forsøger at score billige point

Formanden for regionernes sundhedsudvalg Orla Hav mener, at Bendt Bendtsen forsøger at score billige point, når han truer med at lukke regionerne.

Staten har selv et ansvar for, hvordan vilkårene er på landets sygehuse. Det siger Orla Hav (S), der er formand for regionernes sundhedsudvalg og formand for Region Nordjylland, efter Bendt Bendtsen i sin tale på det konservative landråd i Herning truede med at nedlægge regionerne. Bendtsen "hævede det gule kort over regionerne" og sagde, at hvis der ikke kommer styr på kræftbehandlingen, må staten tage over.

- Jeg synes, det er nogle billige point, som Bendt Bendtsen forsøger at score på andres bekostning. Han har selv et reelt ansvar for vilkårene på sygehusene. Staten sætter i høj grad rammebetingelserne omkring mulighederne for at efterkomme ønskerne. Det er staten, der gennem mange år har udsultet lægeuddannelsen med det resultat, at vi står med en lægemangel.

Det er hovedårsagen til, at vi ikke kan levere den produktion, der efterspørges, siger Orla Hav til Ritzau.
Bendtsen sagde, at regionerne skal vise fremgang her og nu og ikke om fem år. Orla Hav vil gerne være med til at løfte sundhedsområdet, men han siger, at det både tager tid og en indsats fra staten.

- Det er en sammenhæng mellem de ammebetingelser, som staten sætter og de vilkår, vi har. Det er fint nok, at der er nogen, der vil skifte gear. Men så skal rammevilkårene være til det. Og man skal huske på, at det tager mellem 10 og 15 år, at få en speciallæge på det niveau, som det er behov for, siger Orla Hav.