Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Regionsrådsformand vil af med DSB

Ulla Astman vil have andre jernbaneselskaber end DSB til at stå for dele af togdriften mellem Aalborg og Aarhus.

DSB har i længere tid været i modvind, fordi selskabet vil sætte gamle MR-tog ind på strækningen mellem Aalborg og Aarhus. Nu har DSB meldt ud, at man vil sætte de nye IC4-tog i drift for at teste dem for fejl - de mest fejlbehæftede skal blandt andet køre på strækningen mellem Aalborg og Aarhus. Det falder dog ikke i god jord ved Region Nordjylland.

- Det lader jo til at vi skal være fælles om at løse DSBs togproblemer. Men i øjeblikket synes jeg det er som om de parkerer aben i Jylland og tager de nordjyske togpassagerer som gidsler i den her sag. Det synes jeg er ganske uacceptabelt, siger regionsrådsformand Ulla Astman (Soc.Dem.)
 
Regionsrådsformanden har derfor bedt om et møde med transportminister Henrik Dam Kristensen (Soc.Dem.), hvor hun vil drøfte muligheden for at udlicitere togdriften til andre jernbaneselskaber.
 
- Der findes jo gode både private og halvoffentlige aktører på området, som sagtens kan drive det. Vi ved jo heroppe i Nordjylland, at Nordjyske Jernbaner er meget effektive og meget omkostningsbevidste. De har gode tog, og de er gode til at drive togdriften til Skagen og til Hirtshals, så man kunne tænke i noget samdrift med dem, siger Ulla Astman.