Regionssygehus i fare

Flere nordjyske politikere frygter, at et nyt nordjysk storsygehus er i fare. Et ekspertpanel nedsat af regeringen undersøger lige nu fordelingen af de lægefaglige specialer mellem regionerne, og derfor er folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen (S

- Jeg frygter, at når vi kun er 600.000 patienter i Nordjylland, og at det ifølge Sundhedsstyrelsen er for lidt kommer til at betyde, at vi mister to specialer, som er nødvendige for at bevare et komplet sygehusvæsen, siger Flemming Møller Mortensen (S).

Ifølge Flemming Møller Mortensen er der tale om to specialer, nemlig bryst- og hjernekirurgi. To specialer, som det ifølge regionen er umulige at undvære.

- Det kan få vidtrækkende konsekvenser for vores universitetssygehus og for de planer, vi har om et nyt, moderne sygehusbyggeri i Aalborg, hvis vi ikke beholder de specialer, vi har i dag, siger formand for Region Nordjylland, Ulla Astman (S).

Den afgående direktør for Region Nordjylland og medlem af regeringens ekspertpanel, Per Okkels, forsøger at berolige, men han stiller ingen garantier.

- Jeg har ikke hørt, at vi mister de nævnte specialer fra hverken det faglige, det politiske eller det administrative system, siger Per Okkels.

Alligevel er Flemming Møller Mortensen ikke tryg ved udsigterne.

- Jeg vil bede sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) om at stille en garanti for, at vi beholder de specialer, vi har i dag, fortæller han.

Regeringens ekspertpanel udtaler sig om sagen d. 10. marts, og før den dag vil sundhedsministeren ikke kommentere spørgsmålet.