LIGE NU:

Regning på over en halv million til to bilister

To af landets første sager om bilister, der ulovligt har kørt privat i gulpladebiler er nu på vej i Hjørring. Det er SKAT, som har udskrevet regninger på en kvart million - og 331.000 kroner - til to bilister.

Hammeren ser ud til at falde tungt for de 133 nordjyske gulplade-bilister, der alle den seneste tid er blevet fotograferet af SKAT på steder, som ikke har noget som helst med firmakørsel at gøre. Flere har taget bilen til koncert eller en helt privat tur til golfbanen.

- Vores håb var egentlig, at vores informations-kampagne havde virket så godt, at der ikke var nogle sager, men jeg vil ikke sige, at vi er overraskede over, at der så er nogle sager. Vi havde indtryk af, at de fleste havde den opfattelse, at det her område ikke er noget, der blev kigget ret meget på, siger afdelingsleder hos SKAT i Hjørring, Erik Biegel.

Det er snyd for millioner når den momsfrie bil bruges privat - hvad enten det er en tur til bageren, eller man lige sætter børnene af ved skolen på vej til arbejde.

- De fleste kommer med en masse forklaringer, og synes de har en god forklaring lige netop i deres tilfælde, og det var bare lige den ene gang. Mange tænker, at det nok ikke er så galt at blive taget bare en enkelt gang - men sådan er det bare ikke, enten så kører man privat i den eller også gør man ikke, fastslår Erik Biegel, der understreger, at de, der bryder reglerne, trækker veksler på andres regning.
- . De har fået firmaet til at betale bilen og trukket det fra i skat og taget momsen tilbage, så det, de kommer til at betale nu, er det, man normalt skal betale for at have en bil til rådighed og bruge den privat, siger afdelingslederen hos SKAT i Hjørring.

I øjeblikket er 70 sager om gulpladebiler på vej til en afgørelse i Hjørring, mens SKAT i Aalborg har omkring 60 sager, der skal kigges på.

Bilisterne risikerer alle at skulle betale skat af fri bil tre år tilbage samt den tilhørende moms.