Rejsegilde torsdag på ungdomsboliger i Aalborg. Foto: TV2/Nord

Rejsegilde på ungdomsboliger

Himmerland Boligforening kunne torsdag fejre rejsegilde over endnu 130 nye ungdomsboliger i Aalborg.  

Hvert år valfarter tusindvis af unge til Aalborg for at tage en uddannelse. Det lægger et stort pres på boligmarkedet selv om byen lige nu forsøger at bygge sig ud af problemet.
 
Himmerlands Boligforening kunne torsdag fejre endnu et rejsegilde for endnu 130 nye etværelses lejligheder, der snart klar til de mange studerende som flytter til Aalborg.
 
- Det er jo der fremtiden den er. Det er jo dem der skal betale vores pensioner o.s.v.. Så vi skal være gode ved dem og vi skal sørge for at de får de bedste muligheder for at erhverve sig den viden og den uddannelse som de vil have, siger organisationsformand Peter Anker, Himmerlands Boligselskab til TV2/NORD.
 
75 procent af alle de ungdomsboliger der bygges i Danmark i år bliver bygget i Aalborg.

Alligevel forventes det, at der også i år bliver mangel på ungdomsboliger i byen når de mange nye studerende starter på deres studier efter sommerferien.
 
- Vi er stadig en 3-4.000 boliger bagefter. Selv om vi nu bygger 2000 ungdomsboliger i Aalborg så mangler halvdelen jo stadigvæk, og der kommer hele tiden nye til. Det er ikke noget der lige bliver løst med et knips, men det hjælper gevaldigt, det er der ingen tvivl om, siger organisationsformand Peter Anker, Himmerlands Boligselskab til TV2/NORD.