Rekord: Flere overnatninger i nordjyske feriehuse
Foto: Henning Bagger (Ritzau Scanpix)
Der kunne udlejes endnu flere sommerhuse i Nordjylland, hvis de ellers var til rådighed for udlejningsmarkedet.
Nordjylland oplever en stigning på otte procent i antal feriehusovernatninger fra 2018 til 2019.
Sommerhusferie i Danmark er populært som aldrig før - og i særdeleshed i Nordjylland.
I 2019 satte dansk feriehusudlejning rekord for fjerde år i træk. Det fremgår af nye overnatningstal fra Danmarks Statistik.
2019 bliver fjerde rekordår i træk med hele 691.845 udlejede uger, hvilket er en stigning på seks procent i forhold til den hidtidige rekord fra 2018 på i alt 651.028 uger. De positive resultater viser sig også i Nordjylland, som oplever en stigning på otte procent i antal feriehusovernatninger fra 2018 til 2019.
- Efterspørgslen på feriehusudlejning har de seneste år været ganske imponerende, og det kan vi kun være stolte af. Udviklingen bærer præg af, at flere danskere vælger at holde ferie i Danmark. Vi er gået fra godt 1,5 millioner danske overnatninger i 2000 til over 5,3 millioner overnatninger i 2019, hvilket har stor betydning for feriehusbranchen herhjemme, fortæller Carlos Villaro Lassen, som er adm. direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening, i en pressemeddelelse fra Dansk Kyst- og Naturturisme.
Kapaciteten bliver ikke udnyttet
Fremgangen fra 2019 fortsætter ind i 2020, hvor antallet af forhåndsbookede uger i danske feriehuse ved udgangen af december nåede 274.000 uger. Med en stigning på 19 procent i forhold til bookingerne på samme tidspunkt sidste år, tegner 2020 således til at blive intet mindre end femte rekordår i træk. Men resultaterne kunne være endnu bedre, lyder det.
- Mange sommerhuse står tomme det meste af året, og vi udnytter kun en brøkdel af den kapacitet, vi har. I Region Nordjylland er det fx kun 911 af de ca. 8.400 sommerhuse i områdets såkaldte sommerhuskommuner, som står til rådighed for udlejningsmarkedet, fortæller Sisse Wildt, som er kommunikationschef ved Dansk Kyst- og Naturturisme.
Hun peger på, at hvis kapaciteten blev øget ville det blandt andet sikre, at lokale forretninger og restauranter kunne udvide deres åbningstider i ydersæsonen og på den måde skabe mere liv og gavne både beskæftigelsen og økonomien i lokalsamfundene.