LIGE NU:

Rekordhøj kyllingepris til producenter

De nordjyske producenter af kyllinger får øjeblikket den højeste pris for deres kyllinger siden årtusindskiftet. Alligevel har de ikke dollartegn i øjnene. Foderprisen sluger nemlig det meste.

Ronald Rokkedahl fra Kølby opdrætter årligt 3,5 millioner kyllinger til slagteriet i Skovsgaard. Men selv om prisen i øjeblikket sætter rekord med 6 kroner og 68 øre kiloet, så er jubelen begrænset.

- Det har været ringere, men det er ikke guldrandet endnu, siger Ronald Rokkedahl, Kyllingeproducent.

Ifølge brancheforeningen tjener producenterne i øjeblikket penge på den høje notering.

- Det har også været nødvendigt, for de seneste år har de ikke tjent penge, siger Ole Høgh Sørensen, bestyrelsesmedlem, Fjerkrærådet, Løgstør.

Den høje notering skyldes primært, at slagterierne er blevet mere effektive. For at producenterne skal blive rigtig glade, skal de danske forbrugere til at belønne de danske producenter for salmonellafri og medicinfri kyllinger.

- Det er som om, forbrugerne lader sig styre lidt for meget af pengepungen, når de køber kyllinger, siger Ronald Rokkedahl, Kølby.

Det hele kræver mere markedsføring, mener Ole Høgh Sørensen.

- Coca-cola gør det hele tiden, selv om de er kendt. Det skal vi også gøre. Vi har nemlig verdens mest sikre, animalske produkt, siger Ole Høgh Sørensen, bestyrelsesmedlem, Fjerkrærådet, Løgstør.