LIGE NU:

Rekordkulde i Aars natten til onsdag

Temperaturen har mange steder været nede på tocifrede minusgrader. Der var koldest i Aars.

Nordjylland vågner op til store kuldegrader onsdag morgen, men det har været endnu koldere i nat. I Aars i Himmerland blev der sat en ny kulderekord for 2015. Der kom man ned på -13,6 grader.

- Det er rekord for 2015 indtil nu, men ikke for denne vinter. Mellem jul og nytår var vi nede omkring 15 minusgrader, fortæller vagthavende metorolog ved DMI Olaf Mathiassen.

Den tænderklaprende kuldegrader kunne findes i en stribe hele vejen ned gennem Jylland og i Norjylland var det ud over Aars i Tylstrup og Aalborg Lufthavn, temperaturerne kom længst ned. Her målte man henholdsvis 10,9 og 11,3 minusgrader.

De meget lave temperaturer skyldes perfekte omstændigheder hvor klart vejr lader den smule varme, vi havde forsvinde, samtidig med at snedækket som ses mange steder i Nordjylland og resten af Jylland reflekterer endnu mere varme væk.

Onsdagens lyse timer bliver også en kold fornøjelse hvor langt de fleste vil opleve temperaturer under frysepunktet. Længst mod vest kan termometeret dog ende med at vise plus-temperaturer og op til weekenden mildes vejret mere overordnet.