Foto: Ib William Christensen

Rekordmangel på ungdomsboliger

Rekordoptag på Aalborg Universitet giver samtidig historisk lang venteliste til byens studieboliger.

4100 unge står netop nu uden en ungdomsbolig i Aalborg. Et tal der meget vel kan vokse, når et rekordstort antal unge lørdag modtager brev med beskeden om, at de er optaget på Aalborg Universitet.

- Vi har 23 boliger på Myrdalstrædet i Aalborg der er klar til studiestart 1/9, dem har vi haft over 200 søgninger på, så det siger lidt om efterspørgslen, siger Eigil Johansen der er forretningsfører i AKU der administerer ungdomsboliger til TV2/Nord.

Aalborg Kommune har en tag-over-hovedet garanti til studerende. Derfor annoncerer kommunen netop nu i jagten på at få private til at udleje deres bolig, alternativt bliver de unge indlogeret på byens vandrehjem. En løsning der på ingen måde falder i god jord hos byens studentersamfund.

- Det er en meget skidt løsning. De unge har ikke fokus på studiet, da man hele tiden skal bruge kræfter på at finde en bolig. Og bor du på et vandrehjem, så har du ikke dit eget, og du har ikke mulighed for at fokusere på studiet, hvilket giver dig en skidt start, siger formand for Aalborg Studentersamfund Lasse Rørbæk Nielsen til TV2/Nord.

Det endelige antal af nye studerende der efter sommerferien starter på Aalborg Universitet offentliggøres på lørdag.