Foto: Lars Lyngdahl

Rekordnat: Her har det ikke været varmere i 140 år

Aldrig har man haft så varm en nat så sent på året i Thy i de 140 år, som man har målt temperaturen i den lille by Vestervig. Det skriver TV2 Vejret.

Da nattens laveste temperatur blev målt, nåede termometret på DMIs vejrstation ikke under 13,4 grader, og det er den højeste nattemperatur siden man begyndte regelmæssige og officielle målinger i 1874. Det skriver TV2 Vejret.

Den tidligere rekord er på 12,5 grader, og den blev registreret d. 4. november 2005. Ifølge TV2 Vejret er vejrsituationen sådan, at vi i øjeblikket henter overordentlig lun luft helt ude fra den centrale del af Atlanterhavet, og derfor kunne rekordnatten i Thy blive til.

Luften, som nu ligger over Danmark, er på blot to døgn strømmet fra området vest for Spanien og Portugal, og selv på de kanter er det ekstraordinært varmt for årstiden.

4. november 2005 var vejrsituationen stort set den samme, så varmerekorden skyldes i høj grad, et heldigt sammentræd af meget varm luft mod sydvest og en kraftig strømning der fra til Danmark.

Det lune vejr ser i øvrigt ud til at fortsætte et par dage endnu, inden det så bliver mere normalt for årstiden.