Rekordregnskab i Jammerbugt Kommune

Jammerbugt Kommune kan præsentere rekordoverskud i kommunekassen i 2010. Foto: TV2/Nord

Jammerbugt Kommune kom ud af 2010 med et regnskab, som på mere end én måde er en rekord, lyder det fra kommunen.

Blandt rekorderne er:
- Rekordstort overskud på driften: Regnskab 2010 viser et rekordstort overskud på driften på 62,3 millioner kr.
- Rekordstor henlæggelse i kassen: Regnskab 2010 viser en rekordstor kassehenlæggelse på 55,6 millioner kr.
- Stigende likviditet: Regnskab 2010 er et udtryk for en stigende likviditet - som ligger på et gennemsnit på 100 millioner kr.
- Udgifter mindre end budgetteret: Regnskab 2010 er, ifølge kommunen, et udtryk for, at udgifterne samlet set blev mindre end budgetteret - hvilket hører til sjældenhederne.

- Det er et flot og positivt resultat, som vi har grund til at være stolte af, siger borgmester Mogens Gade (Venstre).

- Det viser, at Jammerbugt Kommune ikke blot er i sikker drift, men også på vej til at sikre en sund udvikling med et stabilt overskud på driften til investeringer. 

Selvom 2010 blev et rekordår, maner borgmesteren til forsigtighed.

- Når alt det positive er sagt - ja, så vil der fortsat være et stort behov for løbende fokus på økonomien, såvel administrativt som politisk. Det indebærer, at der til stadighed skal være fokus på stram udgiftsstyring, men også et skarpt syn på, hvordan vi sikrer, at der også fremover er et fornuftigt indtægtsgrundlag. For uden indtægter - eller med vigende indtægter - bliver de hårde udgiftsprioriteringer endnu hårdere. Derfor skal vi også have fokus på det, der sikrer indtægterne: Bosætning og erhvervsudvikling, liv i lokalsamfundene og øget turisme", siger han i en pressemeddelelse.

Forsiden lige nu