LIGE NU:

Rekordvarmt 2014 gavner nordjyders tegnebøger

2014 tegner til at blive rekordvarm. Til gavn for nordjydernes pengepunge.

Kalenderåret 2014 ser ud til at blive det varmeste i mands minde - faktisk det varmeste år siden vi begyndte at registrere temperaturerne videnskabeligt i 1873.

Kaj Petersen har i mange år kørt OK fyringsolie ud til sine kunder i Nordjylland, og han har mærket det lune vejr på flere måder.

- For det første har jeg slet ikke haft brug for det varme overtøj endnu, og så kan jeg jo konstatere, at mange at kunderne stadig har olie i tankene fra sidste år. Jeg kommer lige fra en virksomhed, som plejer at få 7000 liter leveret - de havde kun plads til 2000, siger Kaj Petersen.

Hanne Thomsen i Vodskov havde næsten 100 liter tilbage i tanken, da oliebilen ankom forleden, så hun har sparet pænt på varmeregningen.

- Jeg har ikke fået leveret olie siden april måned, så det ser ud til at blive et rigtig billigt år. Samtidigt er oliepriserne lige nu i bund, så det er også billigt at få fyldt tanken igen, siger Hanne Thomsen.

Oliechauffør Kaj Petersen glæder sig også over, at hans kunder får billigere regninger i år, men personligt vil han intet have imod en halv-eller helkold vinter.

- Et varmt år som 2014 betyder, at jeg får mange flere besøg pr. dag, fordi jeg skal køre tankbilen tom inden fyraften. Så jo mere olie folk har brugt - jo bedre for mig, siger Kaj Petersen.