Restauratører i Hjørring på kant med loven

Restauratørerne har ikke søgt om tilladelse hos Datatilsynet til at udveksle navne på karantæneramte gæster. Det skal man, siger en ekspert.

Siden maj har diskotekerne i Hjørring forsøgt at komme volden til livs. De har blandt andet etableret et månedligt møde, hvor de koordinerer indsatsen og udveksler erfaringer. Men de udveksler også navnene på gæster, der står på de enkelte diskotekers karantænelister.

Men her kommer det ellers velmenende forslag på kant med loven. Man skal nemlig have tilladelse hos datatilsynet. Det siger Sten Bønsing, der er lektor i persondatalov ved Aalborg Universitet.

Ikke nødvendigvis ulovlig
Han mener, det kan være problematisk, at restauratørerne ikke har indhentet den nødvendige tilladelse hos datatilsynet til at udveksle oplysningerne.
Sten Bønsing afviser dog ikke, at restauratørerne ville kunne få den, hvis de søgte om den. Men i første omgang er det altså den manglende tilladelse, der gør, at restauratørerne kommer på kant med persondataloven.

Datatilsynet vil ikke tage stilling til den konkrete sag. Kontorchef Lena Andersen siger dog, at man generelt skal have forudgående tilladelse fra Datatilsynet, hvis man vil udveksle navne på personer, der står på fx karantænelister. Dette begreb kaldes også ansvarslister.

I god tro
Restauratørerne i Hjørring var i god tro, da de arrangerede møderne.

- Vi havde snakket om, hvad man måtte og hvad man ikke måtte, inden vi etablerede de her møder. Og der havde vi så haft ikke datatilsynet, men politiet inde over, siger Jack The Ripper's restauratør, Ann-Christine Fabricius Sørensen til TV2/Nord.

Hjørring politis ansvarlige for samarbejdet med restauratørerne, Michael Kastrup, mener ikke, restauratørerne har udleveret navnene på karantæneramte gæster til hinanden, men havde ikke yderligere kommentarer i sagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland