Foto: ft.dk og Thomas Gaardsmand

Retsordfører: Indfør frit lejde med ulovligt fyrværkeri

De livsfarlige krysantemumbomber bliver ved med at dukke op rundt i landet. Nu vil et folketingsmedlem minimere chancerne for, at den uheldige trend fortsætter.

Nytårsnat slog to krysantemumbomber tre personer ihjel. Efterfølgende er der rundt i landet dukket intet mindre end 19 af de farlige bomber op, og i dag skete det igen i Blegdalsparken i Aalborg.

Nordjyllands Politi har opfordret personer, der ligger inde med de farlige bomber til at indlevere dem hos politiet, men da det koster 2000 kroner i bøde, så har mange spekuleret i, om det får folk til at skille sig af med bomberne på andre måde.

Foranlediget af dagens fund i Blegdalsparken, så har Venstre kommet med denne udtalelse.

- Jeg synes at omfanget nu er så stort, at det berettiger til frit lejde. Ingen kan forvente, at borgere vil betale 2.000 kroner i bøde, for selv at aflevere bomben hos politiet, siger Preben Bang Henriksen, der er civilretsordfører for Venstre.

Lørdag var det på stranden i Hals, at der blev fundet to af de farlige krysantemumbomber. Her var den en voksen kvinde, der fandt bomberne, men chancen for at det næste gang kan være et barn, der finder en krysantemumbombe, vejer tungt hos Venstre.

- Vi er åbenbart i en situation, hvor omfanget er så stort og spredt, at ingen ved, hvornår børn finder bomberne. Den nuværende politik med bøder betyder stor risiko for, at bomberne bliver smidt rundt omkring, siger Preben Bang Henriksen.

Han fortsætter med at pointere farligheden i, at langt størstedelen af det farlige fyrværkeri der bliver fundet nu er vådt, hvilket gør det ustabilt.

- Folk kender ikke de kemiske reaktioner, hvis fyrværkeriet kommer i kontakt med vand, så bare at dumpe dem i vand er også farligt, slutter Preben Bang Henriksen.