LIGE NU:

Retssag udsat

Retssagen mod et thailandsk par, der er sigtet for omfattende rufferi og menneskehandel i blandt andet Frederikshavn, er udsat på grund af sproglige problemer.

Sagen gik i gang torsdag formiddag i Retten i Hjørring, men varede kort, da det hurtigt stod klart, at det ikke var muligt at gennemføre sagen på grund af sproglige vanskeligheder.
Den tolk, der var tilkaldt for at oversætte anklageskriftet og spørgsmål fra anklager og forsvarer, var ikke i stand til at oversætte anklageskiftet på fyldestgørende måde over for de to sigtede.

Der var i retten uenighed om, hvorvidt de fem forurettede piger burde have været indkaldt som vidner. Pigerne er afhørt, og anklagemyndigheden ville dokumentere deres forklaringer i retten, men forsvaret protesterer, og mener at pigerne bør være til stede og afgive forklaring.
Pigerne er blevet udvist af landet, da de ikke havde gyldig opholds- og arbejdstilladelse

- Der er en bestemmelse om, at man kan læse forklaringer op, hvis det ikke er muligt at have vidnerne tilstede, og vi anser det ikke for muligt at hente pigerne hjem fra Thailand, siger anklager Peter Rask.

- I straffesager er der et princip om, at dem, der bliver rejst tiltale imod, de skal også vide hvad de bliver dømt for, og det betyder, at de beviser, der bliver fremlagt i retten, de skal også være til stede, og det er navnlig vidneforklaringer, siger kvindens forsvarer, Søren Salomonsen.

Og da det ikke var muligt hurtigt at skifte tolken ud med en anden, besluttede retten at udsætte sagen til den 13. juni. Kvinden er 43 år gammel, manden er 31 år.

Begge accepterede fortsat varetægtsfængsling.