Foto: Per Frank Paulsen (Arkiv)

Revision rykker ind i Frederikshavn

Kommunens egen revision skal nu undersøge sag om brug af byggekredit til at fylde i kassekreditten.

Det er formegentlig ikke den store hemmelighed, at Frederikshavn Kommune kæmper med økonomien. Onsdag kom det frem, at kommunen vil spare 25 mio. kroner mere, end de først vedtagne 100 mio. kroner.

Samtidig rykkede revisionen i går ind på kommunen for at undersøge sagen om, at kommunen sidste år skulle have brugt byggekreditten på at lappe huller i kassekreditten.

- Revisionen har bedt om en redegørelse for vores manøvre. Jeg har det helt fint med, at andre nu skal vurdere, hvad der er sket - i stedet for, at vi har disse beskyldninger hængende i luften, siger borgmester Birgit Hansen til Kanal Frederikshavn.

Kommunaldirektør Mikael Jentsch har over for Birgit Hansen og tidligere borgmester Lars Møller forsikret, at der ikke er sket noget ulovligt i forbindelse med flytningen af midler, og hun understreger i samme omgang, at hun fortsat har tillid til sin kommunaldirektør.

- Jeg skal selvfølgelig have tillid til min kommunaldirektør, og det har jeg også. Han er dygtig, visionær og har en kæmpe viden efter mange år i Frederikshavn Kommune, siger Birgit Hansen.