Rige kommuner klar til at bygge

Foto: Arkiv

Regeringen fjernede i dag det anlægsloft, som de seneste par år har forhindret kommunerne i uhæmmet at investerer i nye byggerier, veje, kloakker og renoveringer af huse. De kommuner som har penge kan nu bruge flere. Dem som ingen har får ikke større gavn

<b>To børnehave i Rebild</b>
Rebild Kommune skal bygge to nye børnehaver. Pris 24 millioner kroner. Der skal renoveres kloakker for 19 millioner kroner. Nogle af de projekter var indtil i morges i fare for at blive udskudt til 2010 eller senere, men regeringens ophævelse af anlægsloftet skaber nu investeringsmuligheder for kommuner med penge på lommen.

- Det er dejligt. Det vil gøre det muligt at realisere nogle flere anlægsprojekter, siger Anny Winther (Venstre), Borgmester i Rebild Kommune.

<b>Intet i Vesthimmerland og Mariagerfjord</b>
I Vesthimmerlands og Mariagerfjord Kommuner er jublen dog til at overse. De kommuner kæmper med likviditeten og har således ingen penge at bruge af. Derfor giver det ikke noget særligt løft i de kommuner, når anlægsloftet fjernes.

- Vi kan måske hente lidt fra en særlig pulje og måske lidt for deponeringen, men de fem millioner som vi måske kan bruge rykker jo ikke meget i det samlede billede, siger Hans Chr. Maarup (Soc.dem.), Borgmester i Mariagerfjord Kommune.

Anny Winther er uenig, der skal nok være noget til kommunerne med slunkne kasser, mener hun. Rebild Kommunes borgmester er også næstformand i det kommunale nordjyske kontaktråd.

- Vi har i lang tid forsøgt at gøre ministrene forståeligt, at vi ikke kan bruge til noget, at vi kun kan arbejde med anlægsrammer for et kalenderår. Det skal ske i et større perspektiv. Det håber jeg Regeringen nu er klar til at tage hensyn til i den næste aftale vi laver, siger Anny Winther.

Forsiden lige nu