I Jammerbugt Kommune er de ansatte blevet særligt opmærksomme på, om de ældre går med selvmordstanker. Foto: Michael Kragmann (Arkiv)

Rigtigt af Aalborg at sende hjemmepleje i udbud

Dansk Erhverv roser Aalborg Kommune for at give private mulighed for at løse flere opgaver på ældreområdet. Kommunen sender nemlig, som vi fortalte i går, hjemmeplejen i et helt distrikt i udbud.

Dansk Erhverv ser positivt på kommunens initiativ.

- Det er den rigtige vej at gå, når Aalborg åbner for, at private kan løfte flere opgaver på ældreområdet. Der er brug for mere konkurrence, og der er brug for, at private får et større ansvar, siger chef for offentlig-privat samarbejde i Dansk Erhverv, Jakob Scharff.

Beslutningen om udbud kommer efter, at lovgivningen på området har gjort det nemmere at lave udbud. Desværre har kommunerne en tendens til kun at satse på de store leverandører.

- Det er vigtigt, at udbuddet giver borgeren mulighed for et reelt valg - og gerne mellem flere leverandører. Vi ved, at borgeren sætter pris på at kunne vælge mellem forskellige tilbud. Vi har i de seneste udbud set en tendens til, at kommunerne går efter de store leverandører, men det er ærgerligt, for det er vigtigt, at også de mindre leverandører får muligheden, for borgerne sætter pris på det nære, siger han.

Dansk Erhverv håber samtidig, at der vil blive mulighed for at tænke i nye samarbejdsformer og ikke mindst, at de gode erfaringer med rehabilitering kan få en central plads.

- Der er store perspektiver i rehabilitering, men det skal gøres på den rigtige måde. Det er derfor vigtigt, at både Aalborg og resten af landets kommuner lytter grundigt til de nye anbefalinger fra Hjemmehjælpskommissionen, siger Jakob Scharff.