LIGE NU:

Roterende stol skal kurere svimmelhed

Der er netop indledt en ny, og lidt speciel, behandlingsform på Aalborg Universitetshospital. Den har til formål at fjerne svimmelhed.

På Audiologisk afdeling har de investeret i en ikke helt almindelig stol, der mest af alt ligner et torturinstrument. Stolen er ikke til tortur, men skal ved hjælp af drejninger og snurreture afhjælpe svimmelhed forårsaget af øresten.

Den tredje hyppigste diagnose hos en almindelig praktiserende læge er nemlig svimmelhed. Derfor er afdelingens overlæge, Dan D. Hougaard, sikker på, at stolen vil blive en succes.

Det er helt fantastisk. Nu kan vi hjælpe patienter, som vi ikke tidligere har kunne tilbyde nogen form for behandling, siger han

Snurreturene i stolen skal få ørestenene til at trille på plads og derved kurere svimmelheden. Det ser vildt ud, og en af patienterne, Thomas Rasmussen, er da også noget omtumlet efter sin tur i stolen.

Lige nu har jeg mest bare kvalme, men jeg håber da, det virker, siger han.

Et forsøg med stolen i Frankrig har vist, at 90 procent bliver kureret efter en tur i stolen. Derfor er overlægen, selvom virkningen ikke altid kan ses med det samme, overbevist om, at den nye behandlingsform vil hjælpe mange i fremtiden. Han vurderer, at de på hospitalet vil have mulighed for at behandle 300-400 patienter om året.