01:06

Foto: TV2/Nord

1 af 2

Rugholm ansat i Landbrug & Fødevarer

Hjørrings viceborgmester og tidligere medlem af folketinget for de konservative, Daniel Rugholm, får stilling i interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer.

Hjørrings viceborgmester og tidligere medlem af folketinget for de konservative, Daniel Rugholm, bliver nu ansat i interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer.

Landbruget er langt fra et fremmed område for det tidligere folketingsmedlem. Daniel Rugholm har i hans tid i folketinget været ordfører for miljø, landbrug og fødevarer. Og så er han, som han selv siger, tæt på det danske landbrug.

- Jeg har køer i baghaven, så at sige, så jeg er tæt på den virkelige verden, når vi snakker landbrug, siger Daniel Rugholm.

Helt konkret bliver Daniel Rugholm chefkonsulent i Public Affairs afdelingen og skal rådgive ledelse og bestyrelse inden for politik og strategi. Han skal derfor være i tæt kontakt med sine tidligere politiske kollegaer på Christiansborg.

- En stor del af jobbet handler om at tolke den politiske dagsorden og analysere den politiske agenda, og der hjælper det jo, at jeg har et stort netværk i partierne og regeringen, siger Daniel Rugholm.

Fortsætter som viceborgmester

Selv om Daniel Rugholm nu skal arbejde i en københavnerbaseret interesseorganisation, så har han ingen intentioner om at stoppe sit kommunale engagement. Det betyder, at han fortsætter som viceborgmester i Hjørring Kommune. Han fortæller selv, at han har fri hver onsdag, hvor han kan deltage i økonomiudvalgets møder.

- Det er et arbejde, jeg synes er spændende og som jeg gerne vil fortsætte, siger Daniel Rugholm, der ikke ser noget problem med at kombinere de to stillinger.

- I forhold til tidligere hvor jeg havde det kommunale arbejde og arbejdet i Folketinget, bliver det en væsentligt mindre arbejdsbyrde, så det ene kommer ikke til at lide under, at jeg også laver det andet.