Den nordjyske regionsformand undrer sig over, at Mette Frederiksen ikke er velkommen til 1. maj i Aalborg. Foto: Christian Henriksen

S-formand: Det giver ikke mening at holde Mette Frederiksen væk

Den nordjyske regionsformand for Socialdemokratiet, Mogens Vestergaard Pedersen, undrer sig over LO Aalborgs beslutning om, at partiets formand og statsministerkandidat Mette Frederiksen ikke må komme på talerstolen til fagbevægelsens 1. maj-arrangement i Aalborg.

 - Jeg kan undre mig over, hvad den dybere mening er med at holde Socialdemokratiets statsministerkandidat væk fra talerstolen. Jeg tænker, at Mette Frederiksen mere end nogen taler fagbevægelsens interesser fra talerstolen, siger Mogens Vestergaard Pedersen. 

Læs også 3F Aalborg siger også nej til Mette Frederiksen

Han er nordjysk regionsformand for Socialdemokratiet og undrer sig over LO Aalborgs beslutning om ikke at ville landsformanden tale 1. maj.

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen offentliggjorde forleden, at hun stiller op til næste folketingsvalg i Aalborg Øst-kredsen, og derfor var 1. maj-mødet i Aalborg pludselig en god platform for partiformanden til at tale til de nordjyske vælgere. 

Ingen politikere på talerstolen

Men fagbevægelsen, som står bag arrangementet, takker nej.

Med udsigt til en storkonflikt ønsker LO Aalborg ingen politikere på talerstolen 1. maj. Heller ikke Socialdemokratiets statsministerkandidat. Det vedtog LO Aalborgs bestyrelse onsdag på et ekstraordinært bestyrelsesmøde. 

Læs også LO: Mette F tilbød sig selv til 1. maj og blev afvist - S afviser

- Umiddelbart kan jeg ikke forstå det. Jeg synes Socialdemokratiet, fagbevægelsen og LO har fælles interesse i at tale om, hvordan vi udvikler velfærdssamfundet, og det synes jeg i høj grad, at Mette Frederiksen har nogle bud på, siger Mogens Vestergaard Pedersen.

Talerne ved 1. maj-arrangementet i Aalborg bliver i år Klaus Jensen fra Dansk Metal og Benny Andersen fra Socialpædagogernes Landsforening. 

07:01

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen er ikke velkommen på talerstolen i Kildeparken 1. maj. LO Aalborg afviser at give partiformanden taletid på Arbejdernes Kampdag

Luk video