S: Regeringen nægter arbejdsløse adgang til EU-millioner

Der ligger masser af penge i EU-kassen til efteruddannelse og støtte til de mange fyrede nordjyder. Men regeringen har ikke søgt om pengene.

Europa-Parlamentet vedtog tidligere på måneden at lempe reglerne for, hvordan man kvalificerer sig til støtte fra Globaliseringsfonden. Det betyder, at der kan søges støtte til fyringsrunder med over 500 fyrede. Men regeringen har ikke søgt om pengene.

- Om jeg fatter det. De 2700 tidligere medarbejdere fra Danish Crown, de 1100 fra Vestas - de kunne alle få en tiltrængt hånd fra EU's Globaliseringfond. Men de får den kun, hvis regeringen beder om den. Og det er der desværre intet, der tyder på, den gør, siger medlem i europaparlamentet og kandidat for socialdemokratiet Ole Christensen.

Ole Christensen har derfor i dag sendt et brev til beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) og spurgt, om hun har tænkt sig at søge Globaliseringsfonden om hjælp.

- Det er da bare om at slå til, vil jeg mene. Fyringssedlerne sidder jo løst i disse dage, og de tusinder, der rammes, har fortjent enhver mulig chance for at komme tilbage på arbejdsmarkedet, siger Ole Christensen.

Nordjylland er ifølge Danmarks Statistik den Region, der er værst ramt af fyringsrunderne.