LIGE NU:

S-uenighed i Thisted

Der er stor splittelse i den socialdemokratiske byrådsgruppe i Thisted Kommune forud for aftenens byrådsmøde, hvor besparelserne på ældreområdet, skal stemmes igennem.

Socialdemokraterne i Thisted Kommune er splittede forud for aftenens byrådsmøde, hvor besparelserne på ældreområdet, skal stemmes igennem.

Tre socialdemokrater stemmer nemlig sammen med konstitueringspartierne Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative til aftenens byrådsmøde i Thy Hallen. Dermed går de imod deres resten af den socialdemokratiske gruppe.

- Det er selvfølgelig en træls situation, at der er uenigheder i vores gruppe. Men vi kan simpelthen ikke gå med til det ændringsforslag, som de andre i vores gruppe kræver, siger Ulla Vestergaard, der er formand for den socialdemokratiske gruppe i Thisted Kommune.

Gruppens seks øvrige medlemmers ændringsforslag indebærer besparelser på 14,2 mio. kr. ved at droppe fremskrivninger af priserne på varer og tjenesteydelser på budgettet for 2015 på hele kommunens budget. Et urealistisk forslag, mener Ulla Vestergaard.

Der forventes at møde hundredevis op til mødet i aften klokken 19.00, hvor fem plejecentre i kommunen kan blive lukket.