Nordjylland er det mest oplagte sted for Fiskeristyrelsen. Det er uden sammenligning den største fiskeriregion i Danmark, hvor alle folk kender til fiskeriet, siger Simon Kollerup (S). Foto: TV2/NORD (Arkiv)

S vil flytte Fiskeristyrelsen fra København til Nordjylland

Fiskeristyrelsen skal tættere på fiskerne. Det mener Socialdemokratiet, som i dag foreslår, at der skal flyttes 250 arbejdspladser til Nordjylland.

Socialdemokraternes Simon Kollerup benytter i dag statsministerens besøg til at forslå, at den nye Fiskeristyrelse og dermed nogle af dens 250 medarbejdere på fiskeriområdet flyttes til Nordjylland. 

- Fiskeristyrelsen skal ud i landet og tættere på de fiskere, som de skal holde øje med og vejlede. Vi foreslår i Socialdemokratiet, at Fiskeristyrelsen flyttes ud af København til Nordjylland, foreslår fiskeriordfører Simon Kollerup.

- Nordjylland er det mest oplagte sted for Fiskeristyrelsen. Det er uden sammenligning den største fiskeriregion i Danmark, hvor alle folk kender til fiskeriet og sammen med et stærkt fagligt miljø på Aalborg Universitet, så bliver det muligt at rekruttere dygtige medarbejdere med de nødvendige juridiske kompetencer, uddyber han. 

Nordjylland er det mest oplagte sted for Fiskeristyrelsen. Det er uden sammenligning den største fiskeriregion i Danmark, hvor alle folk kender til fiskeriet

Simon Kollerup, Socialdemokratiet

Fiskeristyrelsen er en del af det samlede fiskeriområde på cirka 250 personer, som skal flyttes fra Miljø- og Fødevareministeriet til Udenrigsministeriet. Kollerup og Socialdemokratiet foreslår derfor, at regeringen tager skridtet fuldt ud og udflytter Fiskeristyrelsen, som i dag ligger inde midt i København.

I dag er statsministeren på besøg på Hanstholm Havn. Og Simon Kollerup håber, at ideen får bid hos regeringen. 

- Jeg vil da meget tydeligt opfordre til, at Lars Løkke Rasmussen bider på krogen og tager positivt imod det socialdemokratiske intiativ, og han dermed også i dag kan fortælle, at han vil gennemføre det, siger Simon Kollerup.

Statsministeren besøger i dag Hanstholm Havn i Nordjylland i anledning af den havnens 50 års jubilæum. 

01:08

Det er socialdemokraternes Simon Kollerup der i dag benytterstatsminister Lars Løkkes besøg i Hanstholm til at forslå, at den nye Fiskeristyrelse skal flyttes til Nordjylland.

Luk video