LIGE NU:

S vil forsones med SF

Erik Sørensen vil reparere forholdet til SF med et åbent brev til Paul Rode. Læs hvad den tidligere borgmester skriver.

Forholdet mellem Socialdemokraterne og SF i Frederikshavn Kommune har ikke været det varmeste, men nu vil den tidligere socialdemokratiske borgmester Erik Sørensen begrave stridsøksen.

Det gør han i et åbent brev til SF's Paul Rode, skriver Kanal Frederikshavn.

Her skriver Erik Sørensen:

"Kære Paul - det kommer tæt på nu.

Min gode nabo Ella skriver i Nordjyske, at hun er træt af os to. Vi er begge to ved afslutningen af en lang kommunalpolitisk karriere, og vi har hver især stået i spidsen for vore to partier - SF og Socialdemokratiet - i en årrække.

Derfor er det også vores ansvar at rydde op efter en kaotisk periode og efterlade et forårsrengjort politisk landskab til vore efterfølgere. Vi kan ikke være andet bekendt.

Jeg tager ansvar for, at der blev skabt tvivl om Socialdemokratiet kunne levere 100 procent opbakning til den indgåede konstitueringsaftale, som vi to havde lavet. Du tager ansvar for, at SF på et ufuldstændigt og ensidigt fremlagt grundlag tog beslutning om at bryde denne konstitueringsaftale.

Hvordan kunne det gå så galt? Jo, kommunikationslinierne imellem SF og S havde været og er tilsandede og fyldt med personlig mudder.
Kære Paul - vores opgave er, inden vi overlader ledelsen til de nye, at sørge for, at det bringes i orden.

Vi skal forlange, at de to partiers nye spidskandidater mødes straks, de er valgt, med den opgave at sørge for at skabe fundamentet for et kommende samarbejdende Byråd under socialdemokratisk ledelse.
Jeg er sikker på, at hvis vi to er enige om at udtale os som beskrevet, så bliver det sådan.

Vil du tage din del, ligesom jeg tager min del af ansvaret for fremtiden for vore to partier og for Frederikshavn Kommune?"