Så er det slut for i år

Aalborgtårn med problemer lukker

Aalborgtårnet har de seneste 14 dage været lukket, fordi elevatoren er i stykker.

Det var håbet, at tårnet kunne genåbne i dag efter endt reparation. Men det sker altså ikke. Og når man ringer til Aalborg Tårnets forpagter, Jytte Christensen, får man denne besked:

- Elevatoren er fortsat ude af drift, hvorfor det ikke er muligt at komme i tårnet. Og på grund af manglende vilje fra de ansvarliges side til at bekoste reparationen af elevatoren, må vi med beklagelse meddele, at sæsonen 2007 er slut. Det fortæller DR Nordjylland.

<b>Mangler reservedele</b>

Aalborg Tårnet ejes af Det Broderlige Skydelaug, men fordi der er tale om et vartegn for byen, så har kommunen indvilliget i at betale for eventuelle renoveringer og driften af elevatoren.

Det er altså Aalborg Kommune, der skal sørge for at elevatoren repareres og det er vi i gang med, oplyser ingeniør Mette Schmidt fra Park og Natur.

- Problemet er, at elevatoren i Aalborg Tårnet er den eneste af sin slags i Danmark. Og reservedelene til den har vi ikke selv på lager. De er blevet eftersøgt først i Danmark og nu i hele Europa, men hidtil uden held.