Når årets studenter skal fejre den nye hue, kan de vise dem frem i bybilledet på ladet af lastbiler. Foto: Anne Christensen

Så skal der festes: Studenterkørsel tilladt

Børne- og Undervisningsministeriet har netop give studenter lov til den store fejring i gaderne.

Regeringen og Folketingets partier har besluttet at tillade studenterkørsel i år. Det oplyser Børne- og Undervisningsministeriet.

- Et enigt Folketing er for kort tid siden blevet enige om at man kan køre studenterkørsel hen over sommeren, siger TV 2's politiske reporter Mads Frimann

I en pressemeddelelse fra Børne- og Undervisningsministeriet kalder Pernile Rosenkrantz-Theil (S), tilladelsen til studenterne "velfortjent".

- Det er så velfortjent. Vognkørsel er en stor oplevelse, man kun har én gang i livet, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Nu skal retningslinierne for studenterkørslen aftales af myndighederne. 

Hos de studerende modtages nyheden med jubel. 

- Så skete det! Vi skal ud at køre. Det må næsten være den bedste udmelding hele året, lyder det fra Emma Spiegelhauer, der er kommende student fra Aabybro, i gruppen 'Vi ønsker vores studenterkørsel under ansvarlige forhold' på Facebook. 

04:05

Et enigt Folketing har onsdag aften vedtaget, at det alligevel bliver muligt for studenter at fejre huen med fest og kørsel.

Luk video